2008. december 19., péntek

Süti főpróba

Tegnap a következő "sütit" készítettem el.

Gesztenyével rakott babapiskóta:
Rumos tejben könnyedén megmártjuk a babapiskótákat és egy mély üvegtál aljára sorba rakjuk. Simára keverünk egy vaníliaízű hidegen kikeverhető pudingport (Gála, Aranka) 3 dl tejjel, pár perc állás után habverővel alaposan felverjük, majd a babapiskótára simítjuk. Ezután ráreszelünk 25 dkg gesztenyemasszát és sűrűn kirakjuk kimagozott meggybefőttel. Végül az egészet betakarjuk a rumos tejbe mártogatott babapiskótával. Két evők. kakaót simára keverünk két evők. cukorral, meg egy kevés hideg vízzel és keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve, beledobunk 2 dkg vajat, és ha a vaj is elolvadt, ezzel öntjük le a piskótát. Tetejét meggyszemekkel díszítjük és legalább fél napra jégbe hűtjük. Tejszínhabbal is kínálható. A pudingport az alsó piskóta sorra kenjük, majd a gesztenyemasszát reszeljük rá, és meggybefőttel sűrűn kirakjuk. Erre jön újabb sor babapiskóta.Végül csokimázzal leöntjük, és meggyszemekkel díszítjük.
Finom lett, csak az a baj, hogy a babapiskóta annyira elázott, hogy nem lehet rendesen szelni, ezért ezt nem fogom elkészíteni karácsonyra a vendégeknek.

4 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nóri, még jó, hogy próbasütést végeztél - nem árt...
Én is, ha újat próbálok ki, csak hétköznap teszem, és nem élesben - nem jó égni a vendégek előtt.. Akkor csak a már kipróbált, tuti recepteket veszem elő:))
További jó készülődést kívánok!

Nóri írta...

Végülis jó lett, csak annyi a baja, hogy nem maradt egybe a babapikóta, mert szétázott. De ehető. Picit olyan mint a somlói galuska.

Névtelen írta...

Szia! Egy nagy tálcával jöhet a sütiből - további jó készülődést az ünnepekre.

Nóri írta...

Sajnos elfogyott.
Köszönöm, és Neked is jó készülődést, és meghitt, békés ünnepeket kívánok.