2009. január 14., szerda

Mindenki vigyázzon ma!

A szmog után itt a csúszásveszély: szerdán ónos eső várható az ország több területén is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztást adott ki.
A piros, azaz a legmagasabb szintű figyelmeztetés azért vált szükségessé, mert az éjszakai órákban ónos eső és jegesedés várható az ország több térségében is. Aki teheti, se autóval, se gyalog ne induljon útnak.Elsősorban Magyarország déli régióiban, továbbá Pest megyében és a fővárosban várnak jelentősebb mennyiségű ónos esőt. A jégpáncélon a téli gumival való autózás sem biztonságos.Az OMSZ három fokozatban riasztja a lakosságot. Az első, sárga fokozat azt jelenti, hogy néhol ónos szitálás várható. A második, narancssárga fokozat esetében már többfelé jellemzően ónos esőre kell számítani, mely akár több milliméter vastagságú jég képződését is valószínűsíti. A harmadik, a most kiadott piros riasztás pedig sokfelé jelentkező, tartós és intenzív ónos esőt jelent, a képződő jégfelület akár fél-egy centiméter vastagra is meghízhat.Az előbbiek következtében a köz- és vasúti, valamint a légi közlekedésben is fennakadások várhatók. Vigyázni kell a fákra nehezedő jégrétegre is, mely letörheti az ágakat, a gyalogosokat ez is óvatosságra inti.

6 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nórikám, ma megúsztuk baleset nélkül, szerencsére. Remélem holnapra egyhül az idő, és megszűnik a korcsolyapálya mindenhol. Talán ha a gáz is ideérne, még rózsaszínebb lenne a világ..

Unknown írta...

A gázra még sajnos várni kell.

Gyöngyi írta...

Ma is vigyázz Magadra - ha nem muszály, inkább ne mozdulj ki! A lakásban is annyi mindent lehet csinálni:) Legyen szép napod!

Unknown írta...

Most nem csúszik errefele az út, és muszáj lesz elmenni a postára, mert megjöttek a csekkek.

pitypang írta...

Szia Nóri!
Ne haragudj,de váltottam,bizonyos okokból:(
Nem tudom,a másikat,mivel nem él,ki tudod törölni??
Ezen a néven-címen vagyok:):)
Vigyázz a csúszós utakon,én ma is,tegnap is megszenvedtem vele:(

Unknown írta...

Azt hiszem sikerült.