2009. május 22., péntek

Vas megyébe megkérkezett a vihar

Vas megyébe megérkezett a vihar pénteken. Rábafüzesre, Csörötnekre és Jakabházára is riasztották a tűzoltókat.

Ezeken a helyeken kidőlt fákhoz kellett vonulniuk. A 8-as főút mellett, a Szentgotthárd és Körmend közötti térségben jég is esett - tájékoztatott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Szentgotthárdon - egy helybeli szerint - pénteken délután cseresznye nagyságú jég esett, és letarolta a kiskerteket. Tönkrement a saláta, a karfiol, valószínűleg a gyümölcsfák is sérültek.

A körmendi tűzoltóság ügyeletese szerint rengeteg riasztást kaptak, jelenleg is több helyen dolgoznak. Házra dőlt fához is hívták őket, személyi sérülésről nem tudnak.

Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész Dunántúl területére kiadta a narancssárga riasztást. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken előfordulhat heves zivatar, amit 90 kilométeres óránkénti sebességnél is erősebb szél és 2 centis átmérőnél is nagyobb jégeső kísérhet. A riasztás szerint előfordulhat az is, hogy egy-egy területen rövid idő alatt akár 20-30 milliméter csapadék is hulljon.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint éjfélig előfordulhat, hogy az egész ország területére kiadják a narancssárga riasztást a várható heves viharok miatt.

2 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nálunk sehol semmi, pedig egy kis eső nem ártana - nem kellene locsolni...
Szép hétvégét kívánok!

Unknown írta...

Nálunk egy pici eső volt, meg egy kis villámlás. Az ég zöngás szerencsére elmaradt.