2010. május 15., szombat

Vörös riasztás: erős vihart jósolnak vasárnapra

Nagyon erős vihar lehet vasárnap a Közép-Dunántúlon, a széllökések sebessége meghaladhatja az óránkénti 110 kilométert is, ezért piros riasztást adott ki arra a területre az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.


A szolgálat honlapján közöltek szerint a Közép-Dunántúlon az erős vihar nagy mennyiségű csapadékkal is párosul: 12 óra alatt átlagosan több mint 30 milliméter eső hullhat.

Az ország többi területén is csak kissé lesz jobb az idő: sok helyen 90 kilométer/órás széllökésekkel tarkított erős vihar várható, körülbelül 20 milliméternyi csapadékkal. Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön várható valamivel csendesebb időjárás, de a 20 milliméteres csapadék mellett ott is lehetnek 60 kilométer/órás széllökések.

6 megjegyzés:

Icuska írta...

Szia Nóri
Itt is hatalmas szél fúj,és esik az eső..
Nagyon nem szeretem idő van...

dédike írta...

Mért váltottál blogot?
Véletlenül találtam ide, . Jó volt a kezelés a szemedre,
Pusz:Dédi

margit2 írta...

Sajnos nagyon csúnya ez a hosszú esős, viharos idő... Anyukám ma ebéd után utazott haza tőlünk Győrbe... itt fél 2 előtt szállt fel a buszra, és Pesten kellett átszállnia. Fél 6 előtt hívott, akkor ért haza... Olyan eső volt, és szél, is, hogy még az esernyőjét sem tudta kinyitni... Még szerencse, hogy kapucnis kabátja volt... 15 perc azért így is sok esőben.... főleg 70 év felett....

Unknown írta...

Cinci, itt is ugyan ez van. Pedig én azt hottem, hogy végre itt a jó idő. :(

Unknown írta...

Déike, mert ezt a blogot jobban tudom alakítani mint az előzőt, és ezt jobban is szeretem. :)

Unknown írta...

Margitka, örülök, hogy anyukád szerencsésen haza ért ebbe a csúf időbe.