Könnyű citromos sütemény
Hozzávalók:
4 tojás
13 dkg kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
12 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 citrom leve és héja
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk. Egy
másik tálban a tojássárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük. Utána
fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat és a levet, az olvasztott vajat, a
sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A
tésztát kivajazott, lisztezett sütőformába töltjük és előmelegített sütőben 180
fokon kb. 20 percig sütjük. Miután elkészült, porcukorral megszórjuk vagy
porcukorból és citromléből kevert mázat csurgatunk rá.
4 megjegyzés:
huuhh, Nóri, ez de finom lehet!
Igen az. Legközelebb pedig narancsból készítem el.
Nagyon jól néz ki.
:)
Szép vasárnapot kívánok. :)
Ó, ha citromos, az csak finom lehet! Én imádom a citromos sütiket!... Egyáltalán minden citromos ételt, italt! :-)
Megjegyzés küldése