2012. szeptember 15., szombat

Ezt sütöttem

Zebratorta


Hozzávalók:

37 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
5 tojás
25 dkg porcukor
1,25 dl víz
2,5 dl étolaj
2 evők. kakaópor

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Lassan csurgatva hozzákeverjük a vizet és az étolajat, majd a
sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojások kemény habbá vert
fehérjét forgatjuk bele. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe
belekeverjük az átszitált kakaóport. Egy kizsírozott-lisztezett
tortaforma közepébe kanalanként teszünk a kétféle tésztából úgy, hogy
mindig a massza közepébe tesszük (így lesz csíkos a tésztánk). 180
fokra felmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával
ellenőrizzük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tortaformán
szeleteljük.

Megjegyzésem: Minél nagyobb kanállal adagoljuk a kétféle tésztát,
annál szélesebbek lesznek a csíkok.

Nekem sajnos a barna tészta lement az aljára, de ettől függetlenül nagyon finom volt.


Nincsenek megjegyzések: