2014. április 29., kedd

Valami tipp esetleg?

Már vagy két hete fáj a fejem minden nap. Van valakinek valami tippje mivel mulaszthatnám el? Gyógyszert nem akarok bevenni a fejfájás miatt.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

A fejfájásnak sokféle oka lehet. Leggyakrabban, s erre nem is gondolunk, hogy az elégtelen táplálkozás, a szervezetünk számára nem megfelelő ételek, a túl kevés folyadék bevitel áll a háttérben. Persze más is lehet a probléma: például a frontérzékenység, vagy a túl magas, illetve alacsony vérnyomás, az állandó stressz, esetleg a kevés mozgás.

Ha a fejfájás rendszeressé válik, akkor érdemes alaposabban megfigyelni magunkat. Mit ettünk, ittunk az elmúlt napokban, amely megterhelhette az emésztésünket, milyenek voltak a napjaink. Próbáljuk feltárni az okokat és akkor könnyebben szabadulhatunk meg a rendszeres gyötrelemtől.

HIRDETÉS

Azonban, amikor ránk tör a fejfájás, akkor a legjobb azonnal magunk mellé venni az ásványvizes palackot. A szénsavmentes hideg víz bizony sokat segíthet és előfordulhat, hogy a dehidratáltság megszűnését követően a fejfájás is elmúlik, vagy enyhül.



Ilyenkor a legjobb, ha nem eszünk, vagy ha mégis, akkor inkább nyers, zöld ételeket fogyasszunk, amelyek nem terhelik meg a gyomrunkat, az emésztésünket. A vízen kívül érdemes menta, citromfű teát fogyasztani. Enyhülést hozhat még a gyömbér, sőt az oregánó is.

Az alacsony vérnyomásúaknak azt ajánlják, igyanak egy csésze kávét, amely kissé megemeli a vérnyomást és kitágítja az ereket is. A szakértők úgy vélik, az omega-3 rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a bajt, ahogy a magnéziummal is.

Akinek nem annyira hasogató, kínkeserves a fejfájása, az próbálja ki a sportolást. A mozgással levezetjük a stresszt, megélénkül a vérkeringés, a szervezet minden szinten erőre kap, s így talán a fejfájás is elmúlik.

Forrás: http://hajraegeszseg.hu/cikk/2014-04-30/mit-tehetunk-a-fejfajas-ellen