2013. január 30., szerda

Egyéves a makói Hagymatikum


Makó - Vasárnap ünnepli egyéves születésnapját Makó fürdője, a Hagymatikum. A jeles napon mindenki fél áron válthat belépőt a Makovecz Imre tervezte különleges komplexumba.

 Szabó Imre - 2013.01.19. 14:30


A Hagymatikum Fürdő már jóval a felavatása előtt bekerült az országos médiába: például akkor, amikor aláírásgyűjtés indult egy olcsóbb beruházás érdekében, vagy amikor vizsgálat indult a beruházás pénzügyei körül vélt szabálytalanságok miatt, illetve amikor az építkezés idején leégett az egyik kupolája.

A fürdő fejlesztése amúgy régi makói álom volt, hiszen a város gyógyvízzel és – a Maros révén – gyógyiszappal egyaránt rendelkezik. A régi helyére megálmodott új fürdő terveit Makovecz Imre Kossuth-díjas építész készítette el. A megvalósítás 2009-ben került célegyenesbe: a 3,35 milliárd forintos fejlesztés felére uniós támogatást kapott a város. A kivitelezéssel a debreceni Keviép Kft.-t bízták meg.

Egyedülálló organikus épületegyüttes



Az avatásra tavaly január 20-án került sor. Az élmény-, gyógy- és wellnessrészlegekkel is rendelkező fürdőkomplexum egyedülálló organikus épületegyüttes; a város szívében lévő tér, ahol áll, megkapta az időközben elhunyt Makovecz Imre nevét. Az új fürdőnek már közvetlenül a nyitás után jóval több vendége volt, mint a réginek, ám őszre bebizonyosodott: veszteséges. Akkori vezetője, Kovacsics Imre takarékossági programot hirdetett, majd miután így sem sikerült ledolgozni a mínuszt, távozott. Most a makói Nagy Nándor vezeti, aki kinevezésekor azt mondta, hisz a Hagymatikum sikerében, és mindent meg is tesz érte.

A születésnap apropóján Nagy Gábor, a fürdő marketingvezetője a jövőről úgy fogalmazott: idén erősíteni szeretnék a családosoknak szóló csomagokat és rendezvényeket, továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a gyógyászati részleg látogatottságának erősítésére. A vasárnapi születésnapi program keretében pedig lufis bohóccal, bűvésszel, szendviccsel és tortával várják vendégeiket. Ami különösen fontos: ezen a napon nemcsak a Makó-kártyával rendelkezők válthatnak fél áron belépőt, hanem mindenki.


Nincsenek megjegyzések: