2013. február 8., péntek

Hagymatikum: a jegyek nem drágulnak, kedvezményes csomagok is várhatók


Makó - Idén sem kerül többe a belépő a Hagymatikumba, mint tavaly, akciókra, kedvezményes csomagokra is lehet számítani – hangzott el az új fürdővezetés terveit bemutató sajtótájékoztatón. A város idén 170 millióval támogatja a fürdőt.

SZABÓ IMRE - DÉLVILÁG NAPILAP - 2013.02.07. 15:44

Idén 170 millió forint támogatást ad az önkormányzat a makói fürdőnek – hangzott el azon a sajtótájékoztatón tegnap, amelyen Nagy Nándor igazgató és csapata ismertette terveit az idei esztendőre. Hogy ez az összeg sok vagy kevés, az viszonylagos. Buzás Péter polgármester elmondta: tavaly 180-at adott az önkormányzat és 96 milliót a régi fürdő is igényelt; a város idei költségvetése 2,7 milliárdos. Makó első embere úgy fogalmazott: a Hagymatikum továbbra is az új iparág, a turizmus zászlóshajója Makón. Megnyitása óta 10 panzió építésére adott engedélyt a hivatal – azóta néhány meg is nyílt, és már az első szállodabefektető is megérkezett. Amikor elkezdték tervezni, még nem tudták, hogy válság lesz, de valami hasonlót most is meglépne a város a munkahelyteremtés érdekében – legfeljebb nem svájcifrank-alapú hitelt venne fel hozzá.

Nagy Nándor azt hangsúlyozta, hogy az új vezetés szerény, reális terveket tűzött ki. A teljes költségvetést 470 milliósra tervezik, a bevételt 300 milliósra, amihez jön támogatásként a már említett 170 millió. A kiadásokat 40 millióval csökkentették. Ebben energiatakarékosság és bér- , illetve marketingköltség-csökkentés egyaránt van. Idén is a tavalyihoz hasonló számú, nagyjából 200 ezer vendégre számítanak; a gyógyászati részlegen a tavalyinál 10 ezerrel több, 85 ezer embert szeretnének fogadni – nagyobb részük remélhetőleg fizetős páciens lesz. 

A jegyárak nem drágulnak, sőt lesznek különböző akciós ajánlatok, kedvezményes csomagok is. A legérdekesebbnek ezek közül talán az ígérkezik, amelynek az ára – mivel egész napos programot kínál – borsos, de pénzvisszafizetési garanciát is tartalmaz arra az esetre, ha a vendég nem érezte volna jól magát.

Új év - új csapat

A sajtótájékoztatón Nagy Nándor bemutatta a fürdőt irányító új csapatot – valamennyien makóiak. A gyógyászati és gazdasági vezetőMalatinszki Jánosné április 1-jétől, az üzemeltetési Magony Ferenc, a marketingmunkát pedig Nagy Gábor irányítja. Utóbbi elmondta: szeretnék, ha a makóiak egyre inkább a sajátjuknak éreznék a fürdőt. Ennek érdekében tanácsadó testületet hoznak létre a törzsvendégekből, bérletesekből, és ötleteiket, észrevételeiket figyelembe veszik – már eddig is kaptak jó néhány értékes tanácsot az idegenfogalomban érdekelt makóiaktól.

Nincsenek megjegyzések: